Groene Kruisfonds maakt trapondersteuning duofiets ‘t Beurtschip mogelijk

duofiets Beurtschip 04 - Lucie van de Poll en mevrouw Tigelaar onthullen de duofietsWooncentrum ‘t Beurtschip heeft een duofiets waar zij iedere week op fietsen met bewoners.
Ook familie,mantelzorgers, vrijwilligers en personeel kunnen hier gebruik van maken.
Bewoners die dachten nooit meer te kunnen fietsen zijn vaak blij verrast dat dit nog kan.
Helaas zat erop deze duofiets geen trapondersteuning, waardoor je niet zo ver kunt fietsen dan dat de bewoner wel zou willen. Om ook de rolstoelafhankelijke bewoners mee te kunnen nemen wilden zij heel graag een trapondersteuning in laten bouwen.
Wim Drenthe is dagbestedingscoach en fietst ook iedere maandagmiddag en ervaart ook steeds weer hoe mooi het is als een bewoner naar buiten kan op de fiets en hoe trots men dit dan nadien vertelt.
duofiets 't Beurtschip
Overhandiging
Op woensdagmiddag 9 juli kon men ervaren wat het met je doet om op de vernieuwde  duofiets te fietsen. De Stichting Lokaal Groene Kruis Fonds heeft door een stevige bijdrage de realisatie van de trapondersteuning mogelijk gemaakt en overhandigde de sleutel van de duofiets aan Lucie van de Poll en mevrouw Tigelaar van ’t Beurtschip.  Ook mevrouw Do Batelaan-Remie was aanwezig. Zij heeft vanuit het Rode Kruis de contacten geregeld tussen  Beurtschip en het Groene Kruisfonds.
De gebeurtenis werd feestelijk ondersteund met een glaasje en accordeonmuziek.

Meer projecten Groene Kruisfondsduofiets Beurtschip 01 - accordeon ondersteuning
Het Groenekruis Fonds fonds heeft al eerder projecten op het terrein van zorg en welzijn ondersteund, zoals de aanschaf van AEDs (“klapkassies”), cursussen voor hulpverleners, verbetering toegankelijkheid voor rolstoelers en de Zomerspeeldagen.
Ook in de toekomst wil het Groenekruis Fonds aandacht besteden aan bijvoorbeeld sportverenigingen met bijzondere aanschaffingen of evenementen.

Beurtschip Smildeduofiets Beurtschip 02 - jannie zorgt voor een drankje
Wooncentrum ’t Beurtschip is een hypermodern wooncentrum voor senioren geworden. Er zijn 20 huurappartementen, 24 zorgplaatsen en een dienstencentrum gerealiseerd. In een aantal jaren is ’t Beurtschip in Smilde gefaseerd vervangen door nieuwbouw. In totaliteit zijn er in het nieuwe Beurtschip 84 huurappartementen voor senioren, 24 zorgplaatsen voor Icare en een dienstencentrum. Ook Stichting Welzijn Ouderen Midden-Drenthe en zorgverleners van Icare zijn in het wooncentrum gehuisvest.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s