Resto vanHarte

Resto VanHarte – Zo werkt Resto VanHarte.

De praktijk: een avond bij VanHarte
Op 34 locaties door heel Nederland verzorgt Resto VanHarte één of twee avonden per week een gezond driegangendiner, meestal in een school of buurthuis met een professionele keuken. Binnen enkele uren vindt in zo’n ruimte een metamorfose plaats.reizendresto
Onder leiding van een professionele kok, de Horecacoördinator, start de keukenploeg de voorbereidingen. Vrijwilligers doen in de buurt boodschappen, stellen apparatuur op voor een muzikant of spre­ker en dekken de tafels. De Restomanager en Horecacoördinator ondersteunen de verschillende groepen vrijwilligers. Per avond zijn er gemiddeld tien vrijwilligers. Soms komt er hoog bezoek. Bijvoorbeeld van het Koninklijk Huis, een minister, burgemeester, wethouder of een ceo van een multinational.
Voor de ontvangst maakt dat niet uit: iedereen wordt gelijk behandeld. De prijs voor een driegangenmaaltijd is € 7. Wie dit aantoonbaar niet kan opbrengen, betaalt € 4.

Resto VanHarte is mogelijk dankzij de hulp van donateurs en vrijwilligers en de samenwerking met bedrijven, fondsen en overheden.
Bedrijven steunen ons niet alleen financieel, maar ook door de inzet van medewerkers, kennis, diensten en trainin­gen.

Ook de Stichting Lokaal Groene Kruisfonds steunt dit initiatief door het sponsoren van 50% van de kosten voor 4 avonden in Bovensmilde.
Wie helpt mee de resterende 50% voor dit mooie initiatief te dekken?

Advertenties

2 gedachten over “Resto vanHarte”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s