Kinderwampex van Bovensmilde

Op woensdagmiddag 10 juni heeft de speeltuin aan de Prins Clausstraat in Smilde meegedaan aan de Nationale Buitenspeeldag. Twee ouders, Speeltuinoverleg Midden-Drenthe en Welzijnswerk Midden-Drenthe hebben voor de kinderen een leuke middag georganiseerd met originele activiteiten. Ruim 180 kinderen en ouders hebben woensdagmiddag een geweldig mooie middag gehad.logo-buitenspeeldag

De kinderen konden onder leiding van kunstenares Jacqueline Zwiebel van Kreakracht hun eigen bord spuiten met graffiti. Ook konden de kinderen meedoen aan de Waterchallenge van JOGG. Tijdens de Waterroute kregen de kinderen heerlijk zomerfruit van Volsmaak groentezaak uit Smilde. Verder was er nog een springkussen en konden de kinderen de stoep versieren met stoepkrijt. COOP Meintjes uit Hoogersmilde zorgde voor drinken en wat lekkers voor de kinderen en de ouders. Jaylinn Vos heeft de nieuwe naam voor de speeltuin bedacht. Er staat nu een mooi groot bord in de speeltuin waarop met graffiti de naam is gespoten. Jaylinn heeft de kunstenares hiermee geholpen. Annehiel Rondhoutverwerking heeft voor dit bord gezorgd waar de nieuwe naam op is gespoten.
Om 16 uur heeft wethouder Lohuis samen met Jaylinn Vos de speeltuin officieel geopend. Jaylinn heeft de naam voor de speeltuin bedacht en daarvoor een leuke prijs gewonnen. De speeltuin heet nu OUTSIDE. Verder bedanken we van Aken hekwerk,SVW bouw&project en Multidrukwerk in Smilde en natuurlijk alle kinderen en ouders die er een hele geslaagde middag van hebben gemaakt.
wampex
Meer dan 60 kinderen hebben afgelopen woensdag de eerste Kinderwampex van Bovensmilde afgelegd.
Nadat wethouder Lohuis het officiële startsein bij MFA de Spil had gegeven konden de kinderen beginnen aan de Wampex.
Er waren 4 routes uitgezet voor de kinderen, waarbij ze langs diverse speeltuinen langskwamen waar ze vervolgens een opdracht of raadsel moesten maken. De finish van de Wampex was bij Molo-Oekoe, hier ontvingen de kinderen een vaantje
en werd er drinken en fruit uitgedeeld. Om het feest compleet te maken was er een luchtkussen, een DJ en konden de kinderen nog een leuk waterspel doen van JOGG. (Jongeren Op Gezond Gewicht)
Al met al een fantastische dag waar de organisatie tevreden op kan terugkijken! De Kinderwampex zal in 2016 zeker een vervolg krijgen!
De organisatie bedankt bij deze alle vrijwilligers, Poiesz-Supermarkten, Jeugdwerk Bovensmilde, Welzijn Middendrenthe, Lokaal Groene Kruis Fonds, Speeltuinoverleg Middendrenthe, Molo- Oekoe, JOGG en natuurlijk alle deelnemende kinderen en ouders!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s