Hertenkamp Smilde

Ons hertenkamp in Smilde.hertenkamp-smilde
Eindelijk!
Vele Smildegers liepen afgelopen zaterdag langs ons hertenkamp en zagen allerlei mensen bezig met sloopwerk.
De firma van Aken, bestuursleden en vrijwilligers waren druk bezig om het hekwerk rond de helft van het terrein af te breken. En opeens lijkt het hertenkamp vele malen groter. Dat komt natuurlijk ook door het kappen van een aantal zware zieke bomen bij het nachthok, waardoor er ineens veel meer licht op het hok valt.
En maandag is de firma van Aken begonnen met het plaatsen van een nieuw hek. Het wordt een zwart draadhek van 2 meter hoogte.
Komende zaterdag wordt het tweede gedeelte van het terrein ontdaan van de omheining, waarna volgende week maandag van Aken de rest van het hekwerk gaat plaatsen. Dan is het wachten nog op het opknappen van het bestaande nachthok c.q. opslagruimte door de gemeente en het aanleggen van electra en waterleiding. En dan kunnen we zeggen dat het Hertenkamp Smilde van alle Smildegers is.
Maar we zijn dan nog niet klaar, want………
Groot nieuws!
DE STICHTING LOKAAL GROENE KRUIS FONDS (SLGKF SMILDE) heeft ons een ruime subsidie toegezegd waardoor wij in staat zijn een tweede gebouw te plaatsen voor extra opslag en voor een kantine c.q. ontvangstlokaal.hertenkamp-smilde 2
We denken aan het ontvangen van kleine groepen basisschoolleerlingen om uitleg te geven over het houden van herten, geiten, kippen en andere kleine dieren.
Dus, als de gemeente haar werkzaamheden heeft voltooid gaan we aan de slag om dat project uit te voeren. We zijn dan ook het bestuur van het Lokaal Groene Kruis Fonds ontzettend dankbaar voor deze toezegging.
U ziet, dat we niet stil zitten en als alles loopt zullen wij ook zeker een beroep gaan doen op (hopelijk vele) vrijwilligers.
Hiervoor kunt u zich aanmelden door inleveren van de ingevulde flyer, die bij de Smildeger Neiskrant van volgende week wordt gevoegd. En natuurlijk hebben we nooit geld genoeg. Daarom vragen we alle Smildegers om volgende week op de flyer aan te geven dat u donateur wilt worden van de Stichting Hertenkamp Smilde.
Advertenties

One thought on “Hertenkamp Smilde”

  1. Inmiddels is het 2e gebouw geplaatst dankzij financiële bijdrage van het Lokaal Groene Kruis Fonds en zijn we al druk bezig met het afwerken van de binnenkant. Het gebouw is van een zwaardere kwaliteit dan oorspronkelijk de bedoeling was en is een zwaardere fundering geplaatst omdat de gemeentelijke bouwmeester zich afvroeg of de ondergrond stevig genoeg zou zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s