Cursussen AED hulpverleners Oranje

Oranje is een klein dorp met slechts 170 inwoners. Maar in de zomermaanden komen daar zo’n 1000 mensen bij die in het vakantiepark verblijven. Zo veel mensen vraagt om goede veiligheidsmaatregelen. Daarom heeft Oranje via de Speelstad Oranje de beschikking over een AED. En er zijn 17 personen die opgeleid zijn tot hulpverlener.

Kennis op peil houden
In 2010 zijn mensen opgeleid voor reanimatie met AED door de Buurtacademie (Welzijn Midden-Drenthe). In 2011 en 2012 zijn er nieuwe hulpverleners opgeleid en de “oude” hulpverleners op herhaling gegaan. Die cursussen zijn deels betaald door Speelstad Oranje en café Oranjestein. Voor 2013 neemt de Stichting Lokaal Groene Kruis Fonds de kosten voor haar rekening.

Oefenen
Bij een noodoproep voor AED in het Vakantiepark of in Speelstad Oranje kunnen de hulpverleners uit het dorp assisteren. Om daar meer structuur aan te geven is afgesproken twee á drie maal per jaar te oefenen samen met de nachtportiers en BHV’ers van Speelstad Oranje. De kosten van de hiervoor benodigde oefenmaterialen worden betaald door het Groene Kruis Fonds.

Laaghalerveen

Ook het buurtschap Laaghalerveen (Hooghalen) beschikt sinds 2012 over een zgn. AED of op z’n Drents: ‘klapkassie’. De kosten van aanschaf van de AED incl. de behuizing en de kosten voor het eerste jaar, zoals de opleiding van de hulpverleners, worden betaald door de Stichting Lokaal Groene Kruis Fonds uit Smilde.

Diverse projecten

Het Groene Kruis Fonds stelt zich ten doel het bevorderen van de volksgezondheid en het maatschappelijk welzijn van de gehele bevolking binnen haar werkgebied. Het werkgebied bestaat uit Smilde, Bovensmilde, Hijkersmilde, Hoogersmilde, Oranje en Laaghalerveen. Om meer bekendheid te geven aan haar bestaan is recent de website groenekruisfonds.wordpress.com opgestart met uitgebreide informatie over de projecten die zijn gefinancierd en de mogelijkheden en voorwaarden om projectaanvragen in te dienen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s