Cursus kinder EHBO Buurtacademie

Op 11 november  ontvingen wij een bedankbrief van de Buurtacademie voor onze bijdrage aan de cursus EHBO voor jeugdleiders bij sport- en andere verenigingen.
De cursus werd in twee groepen gedurende enkele weken op respectievelijk maandag- en donderdagavond gegeven. Beide groepen bestonden in aanvang uit ieder 14 deelnemers.
Eén van de deelnemers is helaas overleden, maar de overige cursisten hebben de eindtoets met succes afgerond en het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis behaald.
In de Boerhoorn werd de cursus aangekondigd en aangegeven dat de cursus mede mogelijk is gemaakt door onze financiële bijdrage.ehbo

 

In juli 2014 heeft de St.Lokaal Groene Kruisfonds een bijdrage geleverd aan de cursus kinder EHBO voor jeugdleiders van sportverenigingen uit Hooghalen.
Deze cursus is gegeven door de Buurtacademie Hooghalen.
De totale kosten worden becijferd op € 1.452,=.
De SLGKF verleent ondersteuning voor de kinderen afkomstig uit Laaghalerveen. Daarom is een bijdrage gegeven van € 400,=.

 

De aanvraag:

De Buurtacademie laat de inwoners van Hooghalen, Laaghalen en Laaghalerveen leren in eigen dorp. Daarvoor organiseert ze voorlichtingsavonden, infomarkten, workshops, maar ook kortlopende cursussen. De basis is dat deze informatie laagdrempelig wordt aangeboden, waarbij de kosten voor de deelname zo laag mogelijk zijn. Onderwerpen worden aangedragen door de dorpsbewoners zelf en daarna probeert de werkgroep van de Buurtacademie er een invulling aan te geven. Daarvoor maken ze het liefst gebruik van andere dorpsbewoners of dorpsorganisaties, zodat zij hun specifieke kennis kunnen delen. Deze vorm van leren in je eigen dorp zorgt voor meer contacten tussen dorpsbewoners en draagt hierdoor bij aan een grotere sociale samenhang.

Voor de basisschool leerlingen van groep 7 en 8 in Hooghalen, start de tweede week van september,
op school, een cursus kinder E.H.B.O.  Deze cursus hebben we door een bijdrage in de vorm van een garantstelling door Centrum voor Jeugd en Gezin (het Cjg), een bijdrage van de ouderraad, vrijwilligers en Vereniging Dorpsbelangen, voor de leerlingen kosteloos kunnen aanbieden.

buurthuisWij hebben nu geconstateerd dat er in ons dorp ook behoefte is aan een cursus E.H.B.O. voor jeugdleiders van onze (sport)verenigingen en willen vanuit onze doelstelling graag op die behoefte inspelen. Deze jeugdleider/sters zijn vrijwilligers en steken veel vrije tijd in het begeleiden van de jeugd. Dat is dan ook de reden dat de Buurtacademie wil proberen de eigen bijdrage voor de deelnemers tot een minimum te beperken.
De Buurtacademie organiseert deze cursus, in samenwerking met gediplomeerde leden van de E.H.B.O. vereniging Hooghalen.

Er is inmiddels met Mw. Martens, tevens lid van de lokale afdeling E.H.B.O., één en ander uitgewerkt, waarbij de uitvoering van de cursus bij Mw. Martens met ondersteuning van leden van de E.H.B.O. zal komen te liggen.
Dit houdt in dat als de financiële middelen rondkomen, wij in september met de aanmelding van de deelnemers willen beginnen. De planning is dan ook om de cursus in oktober 2014 te starten.

De cursus zal 5 lessen van ieder 3 uur duren. Aan de hand van lesboekjes, oefenmateriaal en reanimatiepoppen, bedragen de totale kosten € 1.452,34 bij een deelname van 12 personen.

Ondanks de bijdrage van het Cjg, hebben wij nog een begrotingstekort van € 1.200,=.

Om dit project financieel mogelijk te maken, vragen we uw organisatie ons plan te ondersteunen met een financiële bijdrage van € 400,=. Op deze manier kunt u samen met ons investeren in dit bijzondere project waar zorg voor de jeugd centraal staat.

De organisaties die wij hiervoor benaderen, zijn:

• Promotiegroep Hooghalen

• De Stichting Wildervank Fonds

• Groene Kruis Laaghalerveen

• De stichting CJF (reeds toe gezegd)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s