AED officieel in gebruik genomen op Laaghalerveen

Ook het buurtschap Laaghalerveen (Hooghalen) beschikt sinds 13 november 2012 over een zg. AED of op z’n Drents: ‘klapkassie’.

Bekijk de fotoserie plaatsen AED op Laaghalerveen

De Automatische Externe Defibrillator is op een centrale plaats worden neergezet, namelijk Laaghalerveen 3, bij de familie Hessels-Kremer. Hierdoor wordt zowel het noordelijke deel van Laaghalerveen als het zuidelijke deel, inclusief een deel van de Suermondsweg wordt bediend.

10 hulpverleners
Uit de lokale bevolking zijn 10 hulpverleners gerekruteerd. Zij zijn allen opgeleid om de AED te bedienen en aangemeld bij ‘Hartveilig Drenthe’. Natuurlijk waren de hulpverleners aanwezig toen om 16:00 uur de officiële ingebruikname plaats vond.

AED-Locator van de meldkamer
De reanimatie/AED Hulpverleners kunnen via de AED-Locator van de meldkamer worden gealarmeerd. Vervolgens wordt direct een groep gealarmeerd om ter plekke te gaan. Tegelijkertijd wordt een andere groep gealarmeerd de AED te halen, om zo weinig mogelijk kostbare tijd verloren te laten gaan.

Stichting Lokaal Groene Kruis Fonds
De kosten van aanschaf van de AED incl. de behuizing en de kosten voor het eerste jaar, zoals de opleiding van de hulpverleners, worden betaald door de Stichting Lokaal Groene Kruis Fonds uit Smilde. Deze stichting stelt zich ten doel het bevorderen van de volksgezondheid en het maatschappelijk welzijn van de gehele bevolking binnen haar werkgebied. Het werkgebied bestaat uit Smilde, Bovensmilde, Hijkersmilde, Hoogersmilde, Oranje en Laaghalerveen.

Voor meer informatie:
Stichting Lokaal Fonds Groene Kruis
Cees van den Berg, Voorzitter
Paul Tienkamp, Secretaris
e-mail: groenekruisfonds@gmail.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s