Bezwaren tegen contributie

Leden van Het Groene Kruis hadden nogal wat bezwaren tegen de hoogte van de contributie. Eén van de leden schrijft de contributie van 29 gulden niet te kunnen betalen omdat zij van een WAO-uitkering moet leven. Dit bezwaar en vele andere worden stuk voor stuk afgewezen onder de mededeling dat de vereniging drie tarieven kent, te weten 20, 29 en 36 gulden. Laagste tarief is voor leden die 65 jaar of ouder zijn en uitsluitend AOW hebben.

Op 11 en 12 mei 1979 werd het 75-jarig jubileum gevierd in de Smelthehal. Daarbij werd door verenigingen uit geheel Smilde een revue over Smilde opgevoerd. Ook was er een welzijnsmarkt waaraan veertig instellingen deelnamen die werkzaam waren op het terrein van de welzijnszorg.mw schilthuis CdK op bezoek ivm 75 jaar op 110579

Een daaraan gekoppelde inzameling onder de bevolking en het bedrijfsleven, plus subsidie van de gemeente, leverde een bedrag op van fl. 12.794,50.

In oktober 1988 gaat de warme maaltijdvoorziening van start in Smilde. Dit gebeurt in samenwerking met de Stichting Dienstencentrum, de Gezinsverzorging, Het Groene Kruis en de stichting Sociaal Kultureel werk. De maaltijden worden op maandag, woensdag en vrijdag door vrijwilligers/sters bezorgd. Een twee-gangen menu (met soms een dessert) kostte zeven gulden.

Op 29 november 1989 werd afscheid genomen van zuster A.C. Warries-Reym, die sinds 1970 voornamelijk in Hoogersmilde werkzaam was als wijkverpleegkundige. Haar man was beheerder van het Groene Kruis-gebouw. Veel Hoogersmildegers kwamen haar de hand schudden op de afscheidsreceptie in Het Rieten Dak.
Op zaterdag 11 februari 2012 vierde oud-wijkzuster Tjits Swart haar honderdste verjaardag. Ook zuster Piso (94) was van de partij, beide dames woonden de laatste jaren in De Vijverhof in Assen.

Zuster Piso overleed op 22 november 2012 op de leeftijd van 95 jaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s