Vacature Bestuurslid Stichting Lokaal Groene Kruis Fonds

De Stichting Lokaal Groene Kruis Fonds is opgericht in 2012. De stichting stelt zich ten doel het bevorderen van de volksgezondheid en het maatschappelijk welzijn van de gehele bevolking binnen haar werkgebied door het beheer/inzetten van het restkapitaal van het vroegere Groene Kruis. Dit betekent in de praktijk dat zij projecten financiert. Daarbij kun je denken aan de aanschaf van een duofiets voor een verzorgingshuis, cursussen voor AED (“klapkassie”)-hulpverleners en EHBO-cursussen voor jeugdleiders. Maar ook het sponsoren van een herdenkingsboek of een dierenpark een handje helpen zijn projecten die wij hebben (mee)gefinancierd. Neem voor overige projecten en informatie een kijkje op onze website https://groenekruisfonds.wordpress.com.

Het bestuur vergadert ongeveer drie keer per jaar, afhankelijk van het aantal aanvragen en de hoogte ervan. Door drukke andere werkzaamheden hebben wij recent afscheid moeten nemen van een bestuurslid. Daardoor, en door de groei van het aantal aanvragen voor ondersteuning, is het bestuur van het Groene Kruis Fonds op zoek naar versterking van het team. bestuurslid-gezocht

Het takenpakket is afhankelijk van je kennis, vaardigheden en interesse. (secretariële werkzaamheden, websitebeheer etc.) Het betreft een onbetaalde functie; onkosten worden in overleg wel vergoed.

Heb je affiniteit met de sector Zorg en Welzijn, woon je in de regio Smilde, Oranje, Laaghalerveen en wil je meedenken en meebeslissen over de financiering van projecten die passen bij het doel van onze stichting, neem dan contact op met onze voorzitter Cees van den Berg – groenekruisfonds@gmail.com.

Advertenties